Of het nu gaat om het compleet bouwen van een nieuwbouw woning.. Of juist alle potentie uit uw huidige woning halen? En heeft u een vergunning nodig? Uilswijze kan in elke fase een rol spelen, u als opdrachtgever kunt zelf bepalen op welk gebied we u van dienst kunnen zijn. Zelfs bij vergunningsvrij verbouwen. Neem vrijblijvend contact op voor een eerste kennismaking!

nieuwbouw

Ontwerpadvies voor particulier of utiliteitsbouw

Het begint altijd samen rond de tafel voor een onderzoekend gesprek. Uilswijze wil graag de leefwijze van opdrachtgever leren kennen. Weten wat ontbreekt in het woongenot. We maken samen een ontwerp op basis van uw specifieke wensen en dromen. Heeft u een bedrijf en denkt u aan een interne verbouwing of misschien wel nieuwbouw? Ook dan kan Uilwijze u vanaf het eerste begin bijstaan in het meedenken en ontwerpen.

aanvraagstukken

Aanvraagstukken

Om van ontwerp naar eigenlijke (ver)bouw te gaan heeft u nog al wat documenten nodig! Uitgewerkte tekeningen van het ontwerp. Plattegronden gevels doorsneden en enkele details. En soms zelfs Oppervlakte- daglicht, ventilatie en epc berekening, en constructieve gegevens. Deze zijn voor een bouwaanvraag noodzakelijk om aan te tonen of het plan voldoet aan bouwbesluit. Dit geldt zowel voor bestaand als nieuwbouw.

aanbesteding

Aanbesteding - Werktekeningen

Samen aannemers uitnodigen voor een prijsvorming. Hierbij worden de tekeningen gedetaileerder met voorgeschreven materialen en eisen. Bestek of technische omschrijving wordt gemaakt. Dit is een geschreven vertaling van de tekeningen met product specificaties en voorwaarden. Uilswijze kan ook de werktekeningen maken. Met werkbare informatie voor onder aannemers of leveranciers zullen er zo weinig mogelijk fouten ontstaan.

bouwbegeleidinguilswijze

Bouwbegeleiding

Zelf geen tijd of niet de kennis? Uilswijze kan regelmatig de bouwbezoeken overleggen met alle betrokken partijen op de bouwplaats. Samen zorgen we voor de juiste tekeningen en de nodige vergunningen.  Met dit gegeven ligt alles vast en kan gestart worden met de bouw. Werkbare informatie voor onder aannemers of leveranciers zijn dan voorhanden zodat er zo weinig mogelijk fouten ontstaan.

vergunningsvrijverbouwen

Ondersteuning bij vergunningsvrij verbouwen

U denkt vergunningsvrij te mogen uit of verbouwen. Dat zou heel goed kunnen. Uilswijze kan met u onderzoeken of dat ook werkelijk zo is. Verder moet ook bij vergunningsvrij verbouwen wel aan verschillende bouwstandaarden voldoen. Specifiek hierover kan Uilswijze u ook adviseren! En natuurlijk kunnen wij meedenken over het ontwerp en u helpen het optimale uit uw woning te halen.

vergunning

Begeleiding bij vergunningsaanvragen

Een vergunningsaanvraag kan soms een uitdaging zijn. Samen zorgen we voor uitgewerkte tekeningen van het ontwerp. Plattegronden gevels doorsneden en enkele details. Voor aanvraag noodzakelijk om aan te tonen of het plan voldoet aan bouwbesluit zowel bestaand als nieuw. Oppervlakte- daglicht-, ventilatie- en epc berekening, constructieve gegevens. Uilswijze kan u hierbij uitstekend van dienst zijn en u bijstaan van idee tot vergunning.

 

duurzaambouwen

Duurzaam bouwen

Als samenleving gaan we steeds bewuster om met grondstoffen en energie. Duurzaam bouwen speelt hierin een grote rol. Het is Uilswijze om zoveel mogelijk binnen een opdracht duurzaam bezig te zijn. Ook de overheid is zich doordrongen van de noodzaak om duurzaam te bouwen, en heeft dit verwerkt in gestelde eisen van het bouwbesluit. Nog beter is om kiezen voor minder milieubelastende materialen met als doel een energieneutraal gebouw. Budgettair is dat niet altijd mogelijk, ook voor de kleinere portemonnee zijn er goede oplossingen denkbaar.

 

 

Geinspireerd?

Neem vrijblijvend contact op om uw plannen, dromen en wensen eens door te spreken. En dan komt u er snel achter wat Uilswijze kan betekenen voor u.

 

Bekijk Voorbeelden

linknaarportfolio